Főként az útjavításokra és a számlák kifizetésére fogadott el hitel- és költségvetés módosítást Hargita Megye Tanácsa október 24-i rendkívüli tanácsülésén, előbbire azért van szükség, hogy a tél beállta előtt ne maradjanak félkész munkálatok, nagyobb kárt okozva.

Folytatódnak a munkálatok a 123-as megyei úton az Úzvölgye irányába, ehhez hitelmódosításra volt szükség, mindez fontos azért, hogy a télire ne maradjanak félkész munkálatok, jelentős kárt okozva.

Többen jelezték, hogy Városfalva–Homoródszentpál–Kovászna megye között nem megfelelő ütemben zajlanak a munkálatok. Mint Borboly Csaba megyeelnök beszámolt, a munkálatok nem álltak le, a múlt héten is egyeztettek a vállalkozóval, hogy keressenek más alvállalkozót, vagy találják meg a módját a munkálatok felgyorsításának. Ennek a munkálatnak a folytatására is hitelmódosításhoz folyamodik az intézmény.

A költségvetés módosításra a számlák törlesztése miatt volt szükség, illetve a megyei tanács alárendelt intézményei is kértek átcsoportosításokat.

A hitellehívás módszertanán is változtattak, ezentúl félévenként módosítják. Hargita Megye Tanácsa talán az egyetlen önkormányzat az országban, amelyik rendszeresen, átláthatóan beszámol a hitel befektetéséről, biztosította az intézmény vezetőségét bizalmáról a bank, számolt be Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Novemberben egy küldöttség fogja képviselni a megyét a magyarországi Zala megyében, erről is döntött hétfő reggeli ülésén a testület.

A rendkívüli tanácsülés visszanézhető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/652035326272282

Csíkszereda, 2022. október 24.