Hargita Megye Tanácsa, az RMDSZ Csíki Területi Szervezete és Csíkszentmárton Önkormányzata felhívja az autósok figyelmét, hogy aki úgy utazik a szombati, augusztus 26-i úz-völgyi megemlékezésre, hogy az autójában van még hely és másokat is elvinne, jelezze azt az info@hargitamegye.ro e-mail címen, az RMDSZ Csíki Területi Szervezeténél, vagy Csíkszentmárton Önkormányzatánál. Ugyanúgy felkérik azokat a személyeket is, akik társulnának másokhoz, hogy el tudjanak menni a megemlékezésre, hogy ezirányú igényüket írják meg a fent említett elérhetőségek valamelyikén.

Az autósok a jelentkezésnél adják meg a pontos adatokat: honnan indulnak és mikor, illetve mikor érkeznek Csíkszereda vagy Csíkszentmárton központjába. A szervezők pedig segítenek a kapcsolatfelvételben és az utazás megszervezésében, hogy minél többen jelen tudjanak lenni a szombati rendezvényen.

Az jól járható a katonatemető irányába, aszfaltozott út vezet arra, illetve az egerszéki eltérőtől az Úzvölgyéig kövezett út. A temetőben a héten már takarítottak, és várnak bizonyos válaszokat, hogy folytatni tudják a munkát, mondta Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke úgy fogalmazott: „Bízom benne, minél többen leszünk szombaton, hogy megmutassuk, nem félünk, hitünk erős, elődeinket tiszteljük, magyarságunkat megőrizzük”.

Az úzvölgyi haditemetővel kapcsolatos tanulmányok, elemzések az alábbi linken tanulmányozhatók: https://uz.hargitamegye.ro/

Csíkszereda, 2023. augusztus 24.