Most, 2023-ban meghitt megemlékezésre került sor, örülünk, hogy a „cirkuszisták” elbuktak, és a felbújtók tevékenységének nem lett eredménye.

🤝Ma mindannyian megerősödtünk hitünkben, hogy együtt kell dolgozni, összefogásban, intézményeink összehangolt munkájával tudunk jó eredményeket elérni. Elfogjuk érni, hogy a fakereszteket véglegesen eltávolítsák. Továbbra is kitartunk amellett, hogy az Úz-völgyi temető nem lehet folyamatos cirkuszok helyszíne, és az egyetlen út, a törvényes út. Kérjük, hogy adják ki azoknak a listáját, akik július 8-án meggyalázták a temetőt, erőszakos beavatkozással.

🗣Fontos kihangsúlyozni: ez nem román-magyar cirkusz! Román ajkúak egy szélsőséges csoportja borzolja az indulatokat, akikkel a románság többsége sem ért egyet.

📝A temető szabályzata egyszerű: bárki bemehet, szervezhet megemlékezést, távozáskor koszorút, virágot, gyertyát hagyhat bent, semmi egyebet! A mai nap legfontosabb üzenete: ne féljünk! Tartsuk meg egymásban a hitet, imádkozzunk, támogassuk egymást!

#Csíkszentmárton #Úzvölgye #megemlékezés #augusztus26. #közösségetépítünk

Hajdu Gábor
Becze István