Panaszt nyújtott be a rendőrséghez Borboly Csaba és Birtalan Sándor

Panaszt nyújtott be augusztus 7-én Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Birtalan Sándor, Csíkszentmárton község polgármestere a Hargita megyei rendőrséghez a büntető törvénykönyv 290-es cikkelyére hivatkozva, közvagyon megrongálása miatt, amelyet az úzvölgyi haditemető kerítésén lévő információs táblák megrongálásával követtek el. A rongálást augusztus 7-én észlelték, és nyomban fel is léptek törvényes úton az illetékesek. Az információs táblák magyar és román nyelvű tájékoztatást tartalmaztak a térség történelméről, a térségben vívott csatákról.

Mindezek fényében Hargita Megye Tanácsának elnöke és Csíkszentmárton polgármestere kéri a hatóságok támogatását a rongálásért felelős személyek azonosításában, és a jogi lépések megtételében. Továbbá kérik, hogy mint panaszosok, folyamatosan legyenek tájékoztatva az ügy kivizsgálásának előrehaladásáról.

„Hangsúlyozzuk az eset gyors és hatékony kivizsgálásának fontosságát a közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a köztulajdonhoz fűződő jogok tiszteletben tartása érdekében” – fogalmazták meg a panaszosok.

Az úzvölgyi haditemetővel kapcsolatos tanulmányok, elemzések az alábbi linken tanulmányozhatók: https://uz.hargitamegye.ro/

Csíkszereda, 2023. augusztus 7.