Requiem csoport

2019-ben, az úzvölgyi katonatemető körül kialakult helyzet kapcsán, a magyar felek részéről, a szimpatizánsokból megalakult egy Requiem elnevezésű zárt csoport a közösségi médiában, amelynek az volt a célja, hogy a katonatemetőt visszaállítsák eredeti állapotába. A csoportban közéleti szereplők, de a civil szféra képviselői is tagjai voltak. A csoport a kérését hivatalos dokumentumokra és kutatásokra alapozta.

2019. április 30-án a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület Facebook-oldalán: Requiem egy temetőért – az Úzvölgyi temető elrablása címmel jelent megy egy írás

(Magyar temetőt nyúltak le a romániai hatóságok, hang.hu: https://hang.hu/hataron-tul/magyar-katonai-temetot-nyultak-le-a-romaniai-hatosagok-105734 )

Miután bomlasztó tevékenységet folytatók is megjelentek a Requiem csoportban, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kilépett a csoportból, és kezdeményezte az Úzvölgye – munkacsoport létrehozását, szintén a közösségi médiában, zárt csoportként, illetve az Úzvölgye Egyesület bejegyzését. A cél egy olyan csoport megalakítása volt, amelyet tenni akaró emberek alkotnak, akik nem bizalmatlanok, és nem csupán számonkérnek.